που περιβάλλουν τον αντίκτυπο των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στα ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων θα αντιμετωπιστούν από μια συμμαχία μερικών από τους μεγαλύτερους ασφαλιστές της Βρετανίας.
Η Aviva καθώς και η Direct Line είναι μόνο δύο από τα τεράστια ονόματα που εμπλέκονται στην νεοσυσταθείσα αυτοματοποιημένη ομάδα ασφαλιστικών εταιρειών οδήγησης που αντιμετωπίζεται από τον Σύνδεσμο Βρετανών Ασφαλιστών (ABI) καθώς και από την έρευνα.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Ο οργανισμός θα σκεφτεί εάν η ευθύνη έγκειται στους οδηγούς, τους κατασκευαστές ή τους προγραμματιστές λογισμικού μετά από ένα ατύχημα που περιλαμβάνει ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό. Θα εξετάσει επίσης διαφορετικά επίπεδα αυτοματοποίησης, καθώς και πώς πρέπει να προσαρμοστούν οι νόμοι για την οδική κυκλοφορία για τη νέα εποχή της οδήγησης που φαίνεται να ανεβαίνει.
• αυτόνομα αυτοκίνητα: ό, τι πρέπει να γνωρίζετε
Αβέβαιο μέλλον για τους ασφαλιστές οχημάτων
Η συμμαχία θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για να βοηθήσει στη διαμόρφωση του μέλλοντος. Ένα μέλλον που θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικούς οικονομικούς κινδύνους για τους ασφαλιστές. Ενώ οι ισχυρισμοί θα ελαχιστοποιηθούν με λιγότερες πληρωμές ατυχημάτων, δείχνει ότι τα ασφάλιστρα θα πέσουν επίσης. Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος των κατασκευαστών αυτοέχειων καθώς και η απομάκρυνση των επιχειρήσεων από τις τυποποιημένες επιχειρήσεις.
Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις είναι πιθανό να είναι ακόμα μερικά χρόνια μακριά. Οι πρώτες επίσημες δοκιμές των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό ξεκίνησαν μόνο τον Φεβρουάριο του 2015, καθώς είναι πιθανό να είναι τουλάχιστον 10 χρόνια πριν καταλήξουν να είναι συνηθισμένοι στους δρόμους μας.
Ο Διευθυντής του Γενικού Ασφαλιστικού Πολιτικού της ABI James Dalton διεκδίκησε την παρουσία αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήταν “μεταβαλλόμενη ζωή”. Ο Dalton πρόσθεσε: “Οι ασφαλιστές δεν στέκονται στον τρόπο αυτής της προόδου, ωστόσο, επιδιώκουν ενεργά να υποστηρίξουν την πρόοδο καθώς και την καινοτομία.
“Οι εξελίξεις που έχουμε δει σε όλο και πιο αυτόνομα αυτοκίνητα ήδη αποκομίζουν ανταμοιβές – με αυτόνομη φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης να ελαχιστοποιεί τις συγκρούσεις καθώς και τραυματισμούς καθώς και να συμβάλλει στην μείωση των ασφαλίστρων.
“Τα πραγματικά αυτοκίνητα χωρίς οδηγό έχουν τη δυνατότητα να ελαχιστοποιήσουν σημαντικά τους θανάτους καθώς και τους τραυματισμούς στους δρόμους, καθώς και να φέρουν επανάσταση σε αυτό που θεωρούμε ως δημόσιες συγκοινωνίες”.
Σας αρέσει η ιδέα των αυτοκινήτων αυτο-οδήγησης στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου; Γίνετε μέλος της συζήτησης στην παρακάτω ενότητα σχολίων …

Leave a Reply

Your email address will not be published.