κινεζικό αυτοκίνητο, τεράστιος ιδιοκτήτης της Volvo, αποκάλυψε ένα νέο SUV εμπνευσμένο από το Coupe με βάση τις βάσεις του μικρότερου SUV της Volvo: το XC40.
Κωδικοποιήσαμε το FY11, αυτό το SUV εμπνευσμένο από coupe είναι το τρίτο μοντέλο που ανακοινώθηκε φέτος από την Geely. Μαζί με το πρόσφατα ανακοινωμένο ηλεκτρικό σαλόνι και το νέο MPV, θα αποτελέσει μέρος της τακτικής μετεγκατάστασης της εταιρείας σε νέα τμήματα.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Τα καλύτερα SUV και 4x4s για αγορά
Το FY11 είναι χτισμένο στην πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA) που υποστηρίζει το XC40. Ως εκ τούτου, θα τροφοδοτείται από την ίδια τετρακύλινη υπερτροφοδοτούμενη βενζίνη 2,0 λίτρων που βρίσκεται στο Volvo XC40 T5, που παράγει ροπή 235bhp και 350nm.
Οι πλήρεις προδιαγραφές του FY11 είναι μέχρι στιγμής μη κυκλοφορούν, αλλά, προσφέροντας ότι δεν αποκτούν υπερβολικό βάρος σε σχέση με τον αδελφό του XC40 T5, η απόδοσή του θα έπρεπε να είναι παρόμοια. Αυτό συνεπάγεται χρόνο 0-62 μίλια/ώρα περίπου έξι δευτερολέπτων, μέγιστη ταχύτητα 140 μίλια/ώρα, οικονομικά στοιχεία περίπου 40mpg και αξιολογήσεις εκπομπών περίπου 160g/km του CO2.
Ο Κινέζος παραγωγός αναφέρει επίσης ότι θα είναι διαθέσιμη μια επιλογή από μοντέλα με οδηγό μπροστινής τροχιάς και από όλους τους τροχούς, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν οι κινητήρες D3 της Volvo.
Οι τιμές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί και εάν το μοντέλο θα αφορά ή όχι την Ευρώπη είναι εξίσου αβέβαιη. Ωστόσο, εάν η παγκόσμια αποστολή προϊόντων της Geely για το νέο ηλεκτρικό σαλόνι μεταφέρεται σε ολόκληρη την εμβέλειά του, το FY11 θα μπορούσε να εμφανιστεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους μόλις το επόμενο έτος.
Τι σκέψεις για το Geely FY11; Ενημερώστε μας τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων…

Leave a Reply

Your email address will not be published.