Μια νέα ακαδημαϊκή μελέτη έχει αποκαλύψει ότι οι απολύσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητά μας να οδηγούμε.
Σε μια μετα-ανάλυση 11 υφιστάμενων ακαδημαϊκών σπουδών, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Bath ανακάλυψαν ότι “η ικανότητα ελέγχου ενός οχήματος, όπως μετράται με απόκλιση από μια καθορισμένη πορεία, μειώθηκε” μετά από μια νύχτα “βαριάς κατανάλωσης”, ακόμη και μία φορά λίγο ή κανένα αλκοόλ δεν παρέμεινε στα συστήματα των υποκειμένων.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

• Ποιο είναι το όριο της οδήγησης ποτών;
Ο ανώτερος συγγραφέας της έκθεσης, ο Δρ Sally Adams, περιέγραψε τις απολύσεις ως “σοβαρές συνέπειες για την απόδοση των καθημερινών δραστηριοτήτων όπως η οδήγηση”, ενώ ο επικεφαλής συγγραφέας, Craig Gunn, εξήγησε τα μαυρισμένα, οδήγησε σε “φτωχότερη συγκέντρωση και εστίαση, μειωμένη μνήμη και ελαχιστοποιημένη αντίδραση φορές”. Μία από τις μελέτες που αναλύθηκαν βρέθηκαν χρόνοι αντίδρασης ήταν σχεδόν 20 τοις εκατό πιο αργά σε θέματα Hungover.
Οι ερευνητές ανακρίθηκαν ακαδημαϊκές βάσεις δεδομένων για όρους όπως η «δηλητηρίαση από το αλκοόλ» και τα «αποτελέσματα της επόμενης ημέρας», εντοπίζοντας 770 μελέτες που δημοσιεύθηκαν τα τελευταία 40 χρόνια. Από αυτά, μόλις 11 θεωρήθηκαν ότι έχουν επαρκή δεδομένα για να εξεταστούν διεξοδικά.
Συμπερασματικά, οι ερευνητές θεώρησαν ότι ενώ πολλές εταιρείες έχουν πολιτικές που αποκλείουν την τοξικομανία στο χώρο εργασίας, σε ορισμένες βιομηχανίες «οι εργοδότες ενδέχεται να κάνουν καλά να εξετάσουν την αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών για λόγους ασφαλείας».
• Καλύτεροι αναπνευστικοί παράγοντες πώλησης
Όμως, ενώ οι εταιρείες μεταφορών και οι εταιρείες ταξί μπορεί να επιθυμούν να θεσπίσουν ρήτρες κατά των ανθρακωρύχων, οι “διαχειριστικές αποφάσεις” και ορισμένες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων δεν βρέθηκαν να εξασθενούν από βαριά κατανάλωση την προηγούμενη νύχτα.
Το σημερινό όριο οδήγησης ποτών στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία είναι 80 χιλιοστόγραμμα αλκοόλ ανά 100ml αίματος, ενώ η Σκωτία είναι αυστηρότερη, καθορίζοντας ένα όριο 50mg. Οι συστάσεις του NHS είναι ότι παίρνει το σώμα τρεις ώρες για να σπάσει το αλκοόλ σε ένα ποτήρι κρασιού 250 ml και δύο ώρες για να επεξεργαστεί μια πίντα κανονικής μπύρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.